15. 6. 2016

Tisková zpráva Strany zelených v Praze 5

15. 6. 2016

Novou vedoucí bytového odboru v Praze 5 je bývalá radní, která byla za prodeje bytů prošetřována policií

Novou vedoucí Odboru bytů a privatizace na Úřadě MČ Praha 5 se stala Marcela Justová. Obyvatelé zejména Prahy 7 ji znají jako radní pro bytovou politiku, za jejíž působení došlo k podivným prodejům bytů. Celou situací se zabývala policie. Na Prahu 5 přivedl Justovou nový radní pro bytovou politiku Lukáš Herold, který byl ve vedení Prahy 5 za období kontroverzního starosty Jančíka a měl na starosti právě prodej bytů. I v Praze 5 se tehdy byty prodávaly za podivných okolností.

„V Praze 7 se za Justové prodávaly byty za podezřele nízkou cenu, mj. i tehdejším koaličním zastupitelům. Praxe byla taková, že obec nejdříve pronajala byt za nejvyšší nájemné obálkovou metodou, přičemž o možnosti pronajmout si byt se veřejnost nedozvěděla. Posléze městská část byt nájemci prodala za nezvykle nízkou cenu. Nový majitel bytu pak byt prodal za mnohonásobně vyšší cenu, než za kterou byt koupil. Těmito prodeji se zabývala i policie“, komentuje zastupitelka a bývalá radní pro bytovou politiku v Praze 5 Tatiana Konrádová.

„Je nepřípustné, aby se vedoucí bytového odboru stala osoba, která je prošetřována policií za svá politická rozhodnutí právě v bytové oblasti“, říká Konrádová. Jako vedoucí bytového odboru si Justovou vybral nový radní pro bytovou politiku na Praze 5 Lukáš Herold. „Herold se s Justovou zná z ODS a také z Obvodní hospodářské komory pro Prahu 5, jejímž předsedou je právě Herold a kde kromě manželky radního Herolda externě školí právě Justová“, doplňuje Konrádová.

Strana zelených bude proto požadovat odvolání nové vedoucí bytového odboru, a pokud k němu nedojde, tak rovněž rezignaci místostarosty Herolda.

Kontakty:

Tatiana Konrádová

zastupitelka, předsedkyně zastupitelského klubu SZ, místopředsedkyně zelených v Praze 5

mail: tatiana.konradova@praha5.cz

tel.: 721 251 872