5. 2. 2022

Srdečně zvu všechny naše členy a příznivce na sérii vycházek po pozoruhodných přírodních pamětihodnostech Prahy 5.

Jsem přesvědčen, že každý občan Prahy 5 by měl navštívit taková místa jako je Paví vrch, Šmukýřka, Skalka, Turbová, Prokopské údolí, Vidoule nebo Kalvárie. A navíc asi všichni teď v zimě potřebujeme trochu víc pohybu. Tak jsem si načrtnul zajímavé trasy a zase (jako už poněkolikáté) jsem si uvědomil, kolik jich je, v jak pozoruhodné části Prahy žijeme. Abychom do poloviny března stihli všechna zajímavá místa aspoň rámcově obejít, musíme chodit každý týden. Koneckonců, proč ne ? Plán (postupně upřesňovaný a nahrazovaný skutečností) je tento:

Vycházky uskutečněné
Vycházky plánované

Trasy na sebe většinou navazují, takže kdo projde všechny, bude moci konstatovat, že Prahu 5 prošel křížem krážem skoro celou.

Organizace bude jednoduchá. Na Doodle je sdílená hlasovací tabulka. Kdo má zájem, může se tam zapsat a hlasovat, zda mu vyhovuje víc sobota nebo neděle. Já ve čtvrtek nebo v pátek vyhodnotím preference a upřesním místo a čas srazu. Kdo přijde, ten přijde, pokud budeme aspoň tři, bude to super, když nás bude víc, tím lépe. V případě špatného počasí bych vycházku zrušil. Jinak se na vás moc těším.

Drahoš Bárta