1. 12. 2013

Zasedání VURM bylo původně plánováno na 5.12.2013, pak odloženo na 16.1.2014, pak ještě asi 2x odloženo, až to vypadalo, že si z lidí dělají šašky. Nakonec se uskutečnilo až 26.3.2014. Podněty pak byly 29.4.2014 projednány Radou hl.m. Prahy (viz usnesení velké přes 4 MB) a 29.5.2014 Zastupitelstvem hl.m. Prahy. Pozor na ně !!

Jedna z marných pozvánek vypadala takto:

Zasedání Výboru pro územní rozvoj ZHMP ve čtvrtek 16. 1. 2014 od 13 hodin v místnosti 349 na Mariánském náměstí č. 2, 3. patro.

Program jednání:

1. Volba ověřovatelů, kontrola zápisu ze 17. jednání VURM
  2. Informace o postupu pořizování nového ÚP hl. m. Prahy (Metropolitního plánu) – seznámení provede ÚRM hl. m. Prahy
  3. Seznámení s 1. částí došlých podnětů na změny ÚP SÚ hl. m. Prahy
  4. Informace o pořizování změn a úprav ÚP SÚ hl. m. Prahy
  5. Celý ucelený materiál (87 MB) můžete stáhnout v ÚSCHOVNĚ.

Z neuskutečněného zasedání plánovaného na 5. 12. 2013 se do programu nedostalo projednání změny Z 2832/00 týkající se modernizace železniční trati mezi Hlavním a Smíchovským nádražím. Dne 2. 4. 2013 se o ní vedla zajímavá diskuse.

VURM projednal podněty týkající se 143 změn na území Velké Prahy, z toho 8 níže uvedených je v Praze 5.

Zelené šipky vedou k mapičkám změn Územního plánu, odkazy vedou na stránky při Mapě horkých míst. Myší najdete v záhlaví tabulky černé šipečky, kterými si můžete řádky tabulky setřídit třeba podle katastrálního území.

[table tablesorter=“1″]
Číslo pod- nětu’Katastrální území’Lokalita’Předmět změny’z’na’Žadatel’Závěry
2’Hlubočepy‘Barrandov’Högerova – bytová výstavba’VV, SV’OB (F), ZMK’příslušná MČ’KUP nedoporučuje, VURM nesouhlasí, RHMP nesouhlasí
3’Jinonice‘západní část Děvínu ‚Na Rolích – bytová výstavba’OB, OP/ZVS, OP/ZMK, ZMK, OP, S4, VRÚ’OB, ZMK, S4, ZVS, VRÚ’příslušná MČ’KUP nedoporučuje, VURM nesouhlasí, RHMP nesouhlasí